1 Ocak 2010 Cuma

Efsane'nin dönüşü : Michael Schumacher

Öncelikle uyarıyorum, bu yazı uzun bir yazıdır!

Uzun süredir bu konuda bir yazı yazmaya niyetleniyorum, ya vakit olmuyor, ya da içimden gelmiyor. Vakit olmamasının sebeplerini anlatmaya gerek yok, bir aşağıdaki yazıya bakarsanız 2009 zordu diyorum, vakit yokluğu da bununla aynı çizgide değil mi? Anladınız siz onu :)

Schumi dönecek miydi?

Evet içimden de gelmedi. Neden ? Çünkü bu adam benim idolüm. Hayatımın diğer idolü olan Ferrari ile birlikte iki önemli olgu. 1-2 ay öncesine kadar da bu iki olgu birliktelerdi, ayrılmazlardı, tek sevgi yeterdi, sevgileri bölmeye gerek yoktu. Ansızın o kötü ve inanmak istemediğimiz söylenti çıktı, Schumi Mercedes'le dönme hazırlığındaymış. İnanmadık, inanmak istemedik. Yazın Ferrari ile dönecekti, boynundaki sorun nedeniyle dönmedi. Ferrari'nin olması imkansız 3. sürücü iddiası gerçekleşseydi dönecekti, olmayacağı için danışman olarak Ferrari'de kalacaktı. "Neden böyle bir yapsın ki"ydi... Dedikodular güçlenmeye başladı. Transfer dedikodusu dönen Mercedes takımı tamamen Almandı, Schumi'yi F1'de ilk destekleyen Mercedes'ti, büyük başarılarının mimarı ve dostu Ross Brawn Mercedes'teydi, oturacağı araç 2009'da çifte şampiyonluk kazanmıştı, bir sürücüsü boştaydı, takımı Ferrari'de olduğu gibi yönetebilirdi.... Bir sürü pozitif neden vardı inanmamız için. Schumi'nin menajeri Willi Weber'in bilgileri ilk verdiği Bild gazetesi Schumi'nin 1 yıllık sözleşmeye imza attığını da söylemişti. Herkes merakla olacakları beklerken ansızın haber geldi. Efsane pilot 41 yaşındaki Michael Schumacher Mercedes'le tam 3 yıllık sözleşme imzalamıştı.




Yazın dönme ihtimali varken dönememenin kendisini kamçıladığını, 3 yıl önce emeklilik kararını acele aldığını, dinlendiğini ve içindeki savaşçı ruhun gitmediğini, Ross'un çağrısına karşılıksız kalamayacağını söylüyordu.

Ferrari mi Schumi mi?

Milyonlarca Tifosi (Ferrari fan'ları) şoktaydı. Ferrari'nin son 15 yılının en önemli ismi, tarihi değiştiren adam, Ferrari'nin o ana kadarki başarılarını neredeyse ikiye katlayan adam artık Ferrari'nin rakibiydi. Evet ben de felaket şoktaydım, hala da öyleyim. Pistte ilk olarak yine Ferrari sürücülerini destekleyeceğim. Hep söylerim, takım o kokpite eşşeği de koysa, destekleyeceğimiz şey o eşşektir. Ta ki şahlanan at haline dönüşsün... Schumi de Ferrari'nin birşey yapamadığı durumda destekleyeceğim ilk pilot olacak.



Dönmesinde motivasyonu neydi?

Schumi'nin gelmek isteme nedenlerini ben aslında şöyle sıralıyorum:


  • Öncelikle ve en önemlisi safkan yarışçı olması, pistten ayrı kalamıyor

  • Gideceği aracın oldukça rekabetçi olması

  • 8.şampiyonluğunu kazanamamanın içinde kalması

  • Msc'nin ne olduğunu tekrar herkese göstermek istemesi

  • Ross Brawn'la olmazları gerçekleştirebileceğini iyi bilmesi

  • Üstünü kapattığı rekorlarını kaldığı yerden geliştirmek istemesi

  • Yeni puan sistemiyle geçilme ihtimali olan toplam puanını büyütmek istemesi. (Bunda çok ciddiyim, bu adam 25-20-15 sistemiyle rekorlarının erimesine çıldırabilir!!! Schumi yalansa yalan de hadi!)


Şimdi ne olacak?

Peki 2010'da Schumi'nin gelmesiyle neler olacak? Yine liste yapayım

  • Uzun aradan sonra 40 yaş üstünde bir sürücü gridde yer alacak

  • Nico Rosberg hayal kırıklığına uğrayacak, Schumi'nin önünde kendini göstermesi oldukça zor

  • Hep merak edilen Lewis Hamilton-Michael Schumacher karşılaşması görülecek

  • Pistte aynı anda 4 şampiyon yarışacak (Buna şampiyonluğu kıl payı kaçıran Massa'yı da ekleyin

  • Gridde 7 Alman sürücü olacak

  • Alonso-Schumacher kapışması bu defa daha da dramatik şekilde tekrarlanacak

  • Yakın dostları Massa ve Vettel ile lastik lastiğe kapışmaları görülecek

  • Senna soyadıyla tekrar yarışacak

  • Daha önceden yarışmadığı 4 yeni pistte (Valencia, Kore, Singapur, Abu Dabi) yarışacak, yarışıp da kazanamadığı tek pist İstanbulpark'ta bir kere daha şansını deneyecek.

Liste daha da uzayabilir. Efsane'nin neler yapacağını herkes merakla bekliyor. Şu bir gerçek ki, grid 3 yıl önce bıraktığından beri oldukça değişti. Massa çok tecrübe kazandı, Alonso artık uzun yıllar beklediği koltukta ve daha tecrübeli, Lewis Hamilton gibi bir fenomen gride yerleşti, Button şampiyon oldu ve kendine güveni arttı, Vettel ilk şampiyonluğuna süper yeteneği ve iddiasıyla hazır... Schumi bu kadar rekabetçi pilot yanında eski günlerini bulamayabilir. Yarış kazanacağı muhakkak, aracının konfigürasyonunu bilemiyoruz ancak Malezya, Monako, Hockenheim, Spa, Japonya MSC'nin çok iddialı olacağı pistler olacak.


Ne olursa olsun onun gridde olması herşeyi değiştirecek. Tekrar hoşgeldin Schumi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder